Artrosezorg

Zorg voor mensen met artrose

Artrose is een aandoening van de gewrichten. Dat is vaak pijnlijk en het bewegen is moeilijker. Artrose kan in bijna elk gewricht voorkomen, maar vaak zien we het in het knie- of heupgewricht. Sommige mensen spreken van slijtage als ze eigenlijk artrose bedoelen.

Artrose Netwerk

Als fysio- en oefentherapeuten zijn wij dé specialist om je te helpen om goed te blijven bewegen als je klachten hebt. Om goed op te hoogte te blijven van de beste behandelingen, zijn we aangesloten bij het Artrosezorg netwerk. Hierin werken specialisten vanuit verschillende disciplines samen. Marieke Nijkamp is namens onze praktijk actief lid van het netwerk.

Wat is artrose en hoe ontstaat het?

Artrose is een aandoening van de gewrichten. Een gewricht wordt meestal gevormd door twee botten. Om de uiteinden van die botten ligt een gladde bekleding: het kraakbeen. Dit zorgt ervoor dat de botuiteinden soepel over of naast elkaar kunnen bewegen.
Vooral de kwaliteit van het kraakbeen gaat achteruit en kan op den duur zelfs helemaal verdwijnen. De botuiteinden gaan elkaar dan raken. Soms ontstaan hierdoor ook problemen met het onderliggende bot.

BLIJVEN BEWEGEN IS DE BESTE REMEDIE

Veel manieren om te blijven bewegen

Er zijn veel manieren om te blijven bewegen. Dat kan individueel en ook in groepen. Neem contact op met onze praktijk voor een afspraak.

Aangesloten bij het Artrosezorgnet

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.