FYSIOTHERAPIE

expert in houding en beweging

Lopen, staan, springen, bukken, rennen; het zijn vanzelfsprekende bewegingen… Totdat je ergens last van krijgt.

De fysiotherapeut is dé specialist in beweging waar iedereen met klachten terecht kan. Voor een behandeling, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Een fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt zodat je weer zo goed mogelijk in het dagelijkse leven kunt functioneren. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Dit is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te krijgen en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doe je zelf oefeningen thuis.

Hoe werkt fysiotherapie?

Onze fysiotherapeut helpt je bij klachten die zijn ontstaan vanwege een bepaalde houding of omdat een beweging problemen oplevert. Dit kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van je klachten, door je eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan op

AANGESLOTEN BIJ

KP
Cool leefstijl
BLCN
Oefentherapeut
tigra
fysiotherapie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.