Hugo heeft ruim 20 jaar ervaring als (psychosomatisch) fysiotherapeut en hogeschool docent en is eigenaar en docent op de opleiding tot psychosomatisch (fysio)therapeut (IPT). Sinds 2023 versterkt hij Bijleveld Vitaal als psychosomatisch fysiotherapeut. Dit is een specialisme gericht op de relatie tussen lichaam en psyche, op het snijvlak van lichaam en geest. Hugo helpt je om inzicht te krijgen in de wisselwerking en de beïnvloeding tussen lichaam en geest. Soms staan lichamelijke klachten namelijk op de voorgrond en zijn mentale of emotionele invloeden een onderliggende instandhoudende factor. Hugo helpt je om zelf grip en regie te krijgen op aanhoudende klachten met e bijkomende uitdagingen, of er nu wel of onvoldoende aantoonbare lichamelijke verklaring van de klachten door artsen is gevonden.

NETWERKEN EN REGISTRATIE

BIG registratienummer 9043929504

Kwaliteitsregister paramedici onder nummer 69043929504

 Ook als er geen lichamelijke oorzaak is aangetoond door artsen geeft een psychosomatisch fysiotherapeut duidelijkheid en helpt

ERVARING

Hugo volgde na de opleiding fysiotherapie de opleiding psychosomatische fysiotherapie (MSc). Hij werkte als docnet/trainer bij de HAN en Hogeschool Amsterdam en is werkzaam en eigenaar van e het IPT (Instituut voor Psychosomatische therapie)

Inzicht en bewustwording

Hugo helpt je om meer grip en zelfregie te krijgen op klachten en moeilijkheden. Hiervoor is eerst meer inzicht krijgen en bewustwording nodig. Samen met Hugo breng je de klachten en belemmeringen in kaart en bekijk je hoe ze je leven verstoren. Door meer bewust contact te maken met je lichaam, klachten en emoties krijg je meer inzicht in de factoren die de klachten beïnvloeden. Vaak is het nodig om weer te leren ontspannen of kan het juist nodig zijn om meer in beweging te komen.

Gelijkwaardigheid en directheid

In zijn vrije tijd doet Hugo aan sporten als mountainbiken, hardlopen en wind- en kitesurfen. Daarnaast is hij graag muzikaal bezig als zanger en danst hij graag.
Hugo benadert zijn cliënten vanuit gelijkwaardigheid. Hij is open, vriendelijk en motiverend en kan daarbij ook direct zijn.wil graag mensen vanuit verschillende doelgroepen met elkaar in contact brengen. .

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.