Wie Marieke Nijkamp kent, weet dat ze goed naar je luistert en dat ze zich betrokken voelt. Ze werkt ruim 22 jaar bij Bijleveld Vitaal als oefentherapeut Cesar. Ze is McKenzie therapeut, slaapoefentherapeut en volgde allerlei bijscholingen op het gebied van nek-, schouder- en rugklachten. Ze is gespecialiseerd in de behandeling van scoliose en artrose en werkt graag met kinderen.

NETWERKEN EN REGISTRATIE

Artrose Zorgnet

Kwaliteitsregister paramedici onder nummer: 69901073694

Lid van Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) 2905

KWALITEITSGEREGISTREERD

tot 12-04-2025 

Ik wil er graag voor mensen zijn en ze inzicht geven in hoe ze bewegen

ERVARING

Marieke werkt ruim 15 jaar bij Bijleveld Vitaal als oefentherapeut Cesar. Met de opleiding McKenzie heeft ze haar vaardigheid vergroot om mensen met rug- en nekklachten te behandelen. Ook volgde ze regelmatig verdiepende cursussen en bijscholingen.

expert in bewegen met kinderen

Naast haar werk in de praktijk heeft Marieke Nijkamp twaalf jaar lesgegeven bij een gymnastiek- en turnvereniging. Ze gaf kleutergymnastiek, recreatieve turnlessen en conditietraining aan volwassenen. Voor dit werk specialiseerde zij zich in motoriek van kinderen. Via de SportUnie volgde Marieke cursussen in kleutergymnastiek en speciale gym voor kinderen met motorische en andere problemen.

slaapoefentherapeut

In 2018 bekwaamde Marieke zich in het ondersteunen van mensen met slaapproblemen. Hierbij kijkt ze naar de gevolgen van het slechte slapen op het dagelijks leven. Andersom helpt Marieke om je inzicht te geven in de dagelijkse factoren die invloed hebben op hoe je slaapt. En bovenal leert ze je hoe je anders kunt omgaan met je dagritme en gedachten over slapen. Dit natuurlijk met als doel dat je beter gaat slapen.

gezelligheid en veiligheid​

Marieke is een sporter. Zij loopt hard, skate, doet af en toe een work-out en in het bos kun je haar op de mountainbike vinden. 

Het plezier in bewegen in de gezellige en veilige sfeer van Bijleveld Vitaal is voor haar daarbij het allerbelangrijkste. Marieke houdt van werken met mensen en hen helpen weer plezierig te bewegen.

Marieke

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.