MCKENZIE METHODE

bij rug- en nekklachten

Wat is McKenzie therapie en waar kan het mij bij helpen?

De McKenzie-methode, ontwikkeld door de Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut Robin McKenzie, is een methode voor de beoordeling en behandeling van bijvoorbeeld nek- en rugklachten. Het doel van de methode is om jou de tools te geven om je eigen symptomen te beheersen en te verminderen door middel van specifieke oefeningen en houdingsaanpassingen.

Gewrichtsklachten zoals nek- en rugklachten kunnen je dagelijkse bezigheden flink in de weg zetten. Bij 80% van de mensen is er geen specifieke oorzaak aan te wijzen, maar is er een samenspel van factoren. Deze factoren zijn:

  • Persoonlijk zoals lichaamsbouw
  • Werkgerelateerd zoals veel zittend werk
  • Sportief zoals intensief sport beoefenen

Lees hier meer over de McKenzie methode.

Voor wie is McKenzie therapie behulpzaam?

De therapie is geschikt voor mensen met zowel acute als langer bestaande en chronische gewrichtsklachten, waaronder rug-, nek- en schouderklachten

Onze McKenzie therapeuten  

MariekeJacqueline en Caroline hebben de McKenzie opleiding gevolgd en zijn McKenzie therapeut. Zij gaan samen met jou het traject in. Dit traject bestaat uit een intake waar onze therapeut met jou het gesprek aangaat en je lichamelijk onderzoekt. Aan de hand daarvan stellen jullie samen een persoonlijk behandelplan op. De behandelingen zullen bestaan uit oefeningen, maar ook het creëren van bewustwording over houding en gewoontes

Vergoeding

Therapie volgens de McKenzie methode wordt vergoed uit de aanvullende ziektekostenverzekering.

We werken hierbij samen met rugpoli Velp.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.