psychosomatische oefentherapie

weer in balans komen

Fysieke klachten die te maken hebben met spanningen, stress of onverwerkte zaken noemen we psychosomatische klachten. Met psychosomatische oefentherapie helpen we je weer in balans te komen.

Werken aan balans

Binnen psychosomatische oefentherapie gaan we ervan uit dat je uit balans bent geraakt en daardoor klachten hebt gekregen. Door onder andere lichaamswerk, aandacht voor de adem, ontspanningsoefeningen en mindfulness brengen we je weer in evenwicht.

Kijken naar samenhang levert veel op

Samen met jou onderzoeken we of je klachten te maken hebben met omstandigheden in je leven. Dat werkt. We zoeken dus samen naar de oorzaak van je fysieke klachten. Als we die vinden, weten we vaak wat een goede aanpak en oplossing is.

Chronische pijn

Pijn die langer dan zes weken bestaat, noemen we chronische pijn. Chronische pijn zien we bijvoorbeeld bij mensen met fibromyalgie, lage rugpijn, whiplash, nekklachten, bekkenpijn en hoofdpijn.

Bij veel patiënten met langdurige pijnklachten weten we dat er veranderingen zijn ontstaan in het centrale- en perifere zenuwstelsel. Hierdoor ontstaat een soort overgevoeligheid. Dit wordt sensitisatie genoemd.
In het filmpje wordt uitgelegd wat chronische pijn is. Het is een Australisch filmpje dat in het Nederlands vertaald is.

Behandeling van chronische pijn

Jouw behandeling beginnen we altijd met uitleggen wat de chronische pijn veroorzaakt. Als je dit begrijpt is de volgende stap om te leren hoe ermee om te gaan.

Psychosomatische klachten zijn meer dan alleen lichamelijke klachten

Psychosomatische klachten zijn klachten waarbij er een wisselwerking is tussen je lichaam en je omstandigheden. Veelvoorkomende psychosomatische klachten zijn:

  • Spanningshoofdpijn
  • Hyperventileren, angst- en paniekklachten
  • Overspannen en/of gestrest voelen en burn-out
  • Klachten van arm, nek of schouder (KANS)
  • Medisch onverklaarde lichamelijke klachten

Vergoeding

Veel zorgverzekeringen vergoeden psychosomatische oefentherapie via de aanvullende verzekering. Kijk naar je verzekeringsvoorwaarden voor meer informatie hierover.

Jacqueline
BijleveldVitaal_personeel5

Onze psychosomatische oefentherapeut

Jacqueline van den Tillaart  en Hugo Helmes zijn geregistreerde psychosomatische oefentherapeuten en zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met chronische pijnklachten.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.