Bij artrose is het belangrijk dat u blijft bewegenDe Nijmeegse Vierdaagse biedt prachtige kansen om heerlijk te wandelenhet team van BijleveldVitaal zit zelf regelmatig op de fiets

Artrose is een aandoening van de gewrichten. Dat is vaak pijnlijk en het bewegen is moeilijker. Vaak komt het voor in het knie- of heupgewricht. Maar artrose kan ook in bijna elk ander gewricht voorkomen. Sommige mensen spreken van slijtage als ze eigenlijk artrose bedoelen.

Artrose Netwerk

het logo van het Artrose Netwerk, linkt naar de website

Als oefentherapeuten zijn wij dé specialist om u te helpen om goed te blijven bewegen als u klachten heeft.Om goed op te hoogte te blijven van de beste behandelingen, zijn wij aangesloten bij het ArtroseNetwerk. Hierin werken specialisten vanuit verschillende disciplines samen.Marieke Nijkamp is namens onze praktijk actief lid van het netwerk.

 

Blijven bewegen is de beste remedie 

Veel manieren om te blijven bewegen

Er zijn veel manieren om te blijven bewegen. Dat kan individueel en ook in groepen. Neem contact op met onze praktijk voor een afspraak.

Wat is artrose en hoe ontstaan het?

Artrose is een aandoening van de gewrichten. Een gewricht wordt meestal gevormd door twee botten. Om de uiteinden van die botten ligt een gladde bekleding: het kraakbeen. Dit zorgt ervoor, dat de botuiteinden soepel over of naast elkaar kunnen bewegen.

Vooral de kwaliteit van het kraakbeen gaat achteruit en kan op den duur zelfs helemaal verdwijnen. De botuiteinden gaan elkaar dan raken. Soms ontstaan hierdoor ook problemen met het onderliggende bot.