Gelijkwaardigheid, het creëren van een sfeer van veiligheid en vertrouwen; deze elementen vormen de kern van Silke’s aanpak. Zo kunnen jullie samen tot een mooi plan en vervolgens een goed resultaat komen. Na haar studie Sport- en Bewegingseducatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) werkt Silke al meer dan 5 jaar met veel plezier in de praktijk. Ze is leefstijlcoach, ACT-expert en sinds 1 januari 2024 eigenaar van Bijleveld Vitaal. Buiten haar werk in de praktijk is ze ook leefstijladviseur van de gemeente Nijmegen.

Wat Silke onderscheidt, is haar specialisatie als Acceptance and Commitment Therapy (ACT)-expert. Ze benadert gezondheid op een holistische manier, waarbij ze niet alleen kijkt naar fysieke aspecten, maar ook naar de invloed van gedachten en emoties op ons welzijn. Silke biedt begeleiding die verder gaat dan traditionele methoden en moedigt je aan bewust te worden van je eigen kracht en veerkracht. Silke maakt ook graag gebruik van Virtual Reality om persoonlijke inzichten te verkrijgen, bijvoorbeeld over hoe je omgaat met stress.

Naast haar professionele kwalificaties deelt Silke een grote interesse voor sport en een gezonde levensstijl. Ze begrijpt dat elk individu uniek is, en haar benadering is altijd afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en doelen. 

NETWERKEN EN REGISTRATIE

Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN)

TIGRA

LIJV

Door mensen passende begeleiding te bieden, ben ik ervan overtuigd dat iedereen stappen kan zetten. En elke stap is er één!

ERVARING

Silke liep stage als sportbegeleidster bij ‘Buurt Onderwijs en Sport’; als snowsport begeleider in de sneeuw van Oostenrijk. Ze werkt sinds 2018 als professioneel leefstijlcoach in de praktijk. Sindsdien heeft ze zich ook gespecialiseerd in effectief communiceren om samen met haar patiënten zo snel en goed mogelijk tot de kern te komen. 

De aanpak van Silke

Silke volgde de basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy in 2016. Begin 2018 deed ze een verdiepend onderzoek naar het effect van deze therapie bij mensen met chronische pijn. Door haar kennis te combineren met ervaring door de jaren heen zorgt ze dat al haar patiënten verder komen. 

ik vind het een uitdaging om er voor te zorgen dat mensen de kracht in zichzelf ontdekken.

Ik hoop mijn passie voor bewegen over te brengen. Zodat mensen kunnen genieten van de kleine stappen die ze zetten.

Aansluiting bij beroepsvereniging

Silke Minnema is aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland. Silke verzorgt leefstijlcoaching op maat voor iedereen die zijn of haar leefstijl wil verbeteren en leefstijlcoaching in bedrijf voor medewerkers van bedrijven die vitaliteit en ziektepreventie belangrijk vinden.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.