Gelijkwaardigheid, een sfeer van veiligheid en vertrouwen creëren en samen optrekken voor een goed resultaat vormen de kern van Silkes aanpak. In juli 2018 studeerde ze af aan de opleiding Sport- en Bewegingseducatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Ze heeft inmiddels al een aantal jaren ervaring als leefstijlcoach. Ze is aangesloten bij de ‘Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland’. Omdat ze werkt volgens het ‘CooL’-protocol, vergoeden ziektekostenverzekeraars de gecombineerde leefstijlinterventie die ze biedt. Ze deed verdiepend onderzoek naar de effecten van ACT (Acceptance and Commitment Therapy) bij mensen met chronische pijn. Silke begeleidt samen met Teun de Nijmeegse dames 1 van hockeyclub QZ met een integraal programma voor sportfysiotherapie en leefstijl.

NETWERKEN EN REGISTRATIE

Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN)

TIGRA

Door mensen passende begeleiding te bieden, ben ik ervan overtuigd dat iedereen stappen kan zetten. En elke stap is er één!

ERVARING

Silke liep stage als sportbegeleidster bij ‘Buurt Onderwijs en Sport’; als snowsport begeleider in de sneeuw van Oostenrijk. Ze werkt sinds 2018 als professioneel leefstijlcoach.

speciale uitdagingen in haar aanpak

Silke volgde de basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy in 2016. Begin 2018 deed ze een verdiepend onderzoek naar het effect van deze therapie bij mensen met chronische pijn. Ze zet deze ACT-vaardigheden in bij leefstijlcoaching.

ik vind het een uitdaging als mensen de kracht in zichzelf ontdekken

Zij wil graag mensen vanuit verschillende doelgroepen met elkaar in contact brengen. Bijvoorbeeld als mensen met overgewicht samen optrekken met mensen met chronische pijn levert dat meerwaarde op. De kijk op hun eigen probleem en dat van de ander verruimt de blik en maakt dat ze kunnen leren van elkaar.

Ik hoop mijn passie voor bewegen over te brengen. Zodat mensen kunnen genieten van de kleine stappen die ze zetten.

aansluiting bij beroepsvereniging

Silke Minnema is aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland. Omdat ze is opgeleid om het ‘CooL’-protocol te volgen, wordt deze begeleiding volledig vergoed. Naast het CooL-programma verzorgt Silke leefstijlcoaching op maat voor iedereen die zijn of haar leefstijl wil verbeteren en leefstijlcoaching in bedrijf voor medewerkers van bedrijven die vitaliteit en ziektepreventie belangrijk vinden.

enthousiast sporter​

Silke is een enthousiast sporter. Vier keer in de week hockeyt ze bij ‘QZ dames 1’ in Nijmegen. Ook zoekt Silke graag de sneeuw op.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.