Marieke Nijkamp, oefentherapeute
Marieke Nijkamp
Oefentherapeute Cesar
Wie Marieke Nijkamp kent, weet dat ze goed naar je luistert en je voelt haar betrokkenheid. Ze werkt ruim 12 jaar bij Bijleveld Vitaal als oefentherapeute Cesar. Ze is McKenzie therapeute en volgde allerlei bijscholingen op het gebied van nek-, schouder- en rugklachten. Ze is gespecialiseerd in de behandeling van scoliose en artrose en werkt graag met kinderen. Daarnaast behandelt ze vaak zwangere vrouwen met bekkenklachten. Sinds 2018 is zij ook slaapoefentherapeute.

SPECIALISATIES

  • Oefentherapeute Cesar
  • McKenzie therapeute
  • Slaapoefentherapeute

NETWERKEN EN REGISTRATIE

  • Artrose Zorgnet
  • Kwaliteitsregister paramedici onder nummer: 69901073694
  • Lid van Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) 2905

Aanwezig

  • Aanwezig: maandag, woensdag en donderdag
logo kwaliteitsregister paramedici

KWALITEITSGEREGISTREERD
tot 12-04-2025
Marieke Nijkamp

ERVARING

Marieke werkt zo’n 15 jaar bij Bijleveld Vitaal als oefentherapeute Cesar. Met de opleiding McKenzie heeft ze haar vaardigheid vergroot om mensen  met rug- en nekklachten te behandelen. Ook volgde ze regelmatig cursussen en bijscholingen zoals:TIGRA gezondheidsmanagement, behandeling van nek- en schouderklachten, stressmanagement, kinderen en motoriek, behandeling van ademhalingsklachten, doorbreken van pijn- en stresspatronen, hoofdpijnklachten, sportoefentherapie, myofeedback en behandeling van bekkenklachten. Door deze verbreding en verdieping van het werkveld is het werk leuker en interessanter geworden! Momenteel werkt Marieke veel met zwangere vrouwen die klachten hebben in het rug/bekkengebied. Verder werkt ze graag met kinderen.

‘ik wil er graag voor mensen zijn en ze inzicht geven in hoe ze bewegen.

Expert in bewegen met kinderen

Naast haar werk in de praktijk heeft Marieke Nijkamp twaalf jaar lesgegeven bij een gymnastiek- en turnvereniging. Ze gaf kleutergymnastiek, recreatieve turnlessen en conditietraining aan volwassenen. Voor dit werk specialiseerde zij zicht in motoriek van kinderen. Via de sportunie volgde Marieke cursussen in kleutergymnastiek en speciale gym voor kinderen met motorische en andere problemen.

Slaapoefentherapeute

In 2018 bekwaamde Marieke zich in het steunen van mensen met slaapproblemen. Hierbij kijkt ze naar de gevolgen van het slechte slapen op het dagelijks leven. In het coachen van mensen met slaapstoornissen zorgt Marieke dat ze inzicht krijgen in alle kanten van het dagelijks leven die invloed hebben op hoe je slaapt. En bovenal leert ze u hoe u anders kunt omgaan met uw dagritme en gedachten over slapen. Dit natuurlijk met als doel dat u beter gaat slapen.

Gezelligheid en veiligheid belangrijke voorwaarden om fijn te werken

Het plezier in bewegen in de gezellige en veilige sfeer van Bijleveld Vitaal is voor haar daarbij het allerbelangrijkste.

De ervaringen met beide werksituaties ziet Marieke als zinvolle aanvullingen op elkaar. Met andere woorden, werken met mensen en hen helpen weer plezierig te bewegen motiveert Marieke.

Ook met haar kinderen kun je Marieke Nijkamp regelmatig tegenkomen op de fiets.