ARBEID & GEZONDHEID

wij zijn specialist in gezond en vitaal werken

Specialisten in gezond werken

Als bedrijfsfysiotherapeuten ondersteunen we zo’n 15 jaar bedrijven en hun medewerkers om gezond en vitaal te blijven. Dat doen we door zowel online als live-voorlichting over gezond werken, werkplekonderzoeken en individuele instructie waardoor medewerkers minder risico lopen om ziek te worden. Ook coachen we medewerkers die klachten krijgen op of door het werk. Preventief kunnen we instrumenten van health-checks en PMO inzetten. Hierdoor krijg je zicht op de stand van de gezondheid en vitaliteit in jouw bedrijf. We onderscheiden ons door persoonlijke aandacht, goede afspraken, persoonlijke adviezen en behandeling en begeleiding op maat.

Professionele bedrijfsfysiotherapeuten

Behalve gediplomeerd bedrijfsfysiotherapeut, zijn we BIG-geregistreerd fysiotherapeut en oefentherapeuten Cesar. Ook zijn we volledig geschoold in de McKenzie methode en zijn we specialist in het gebruik van de Flexchair®. Sjoerd en Irma hebben beiden meer dan 30 jaar ervaring en houden kennis en kunde up-to-date.

Ervaring in veel bedrijfstakken

We werken voor alle bedrijfstakken waaronder overheid, zorg, onderwijs, schoonmaakbranche en productiebedrijven. Op dit moment werken we als bedrijfsfysiotherapeut en preventie-adviseur voor o.a. gemeente Nijmegen, Avri, ODRN, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, Pon, Alliander, ArteZ, NS, DAR, Connexxion, Hogeschool van Hall Larenstein, Missiehuis Vrijland en ZZG zorggroep.

Vaak werken we op locatie

Vaak werken we in company op de bedrijfslocatie(s). Het voordeel is dat we in de praktijk kunnen zien wat het werk fysiek inhoudt voor medewerkers. Ook kunnen we heel snel een interventie inzetten als dat nodig is en zijn de lijnen kort.

Aangesloten bij TIGRA

Als bedrijfsfysiotherapeuten zijn we aangesloten bij TIGRA. TIGRA is een vooruitstrevende landelijke dienstverlener en specialist in gezondheidsbevordering, werkhervatting en verzuimpreventie. We helpen werkgevers bij het nemen van preventieve maatregelen om ziekteverzuim te voorkomen. Bij verzuim bieden we behandeling en coaching zodat medewerkers zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen.

We zijn opgenomen in de providerboog van verschillende verzekeraars, overheidsinstanties en bedrijven.

Bedrijfsfysiotherapie op maat

Wij zijn als TIGRA Nijmegen gespecialiseerd in het voorkomen van verzuim en in de bevordering van snelle terugkeer bij verzuim. Onze inzet is gericht op het versterken van de vitaliteit van de medewerkers. Daarom coachen we bedrijven en hun medewerkers op hun werkplek.

Vitaal en duurzaam inzetbaar zijn de uitdagingen van deze tijd

De pensioenleeftijd wordt hoger waardoor medewerkers langer moeten doorwerken en duurzaam inzetbaar zijn. Eén van de voorwaarden daarvoor is vitaliteit. Wij begeleiden organisaties en medewerkers bij het verhogen en onderhouden van de vitaliteit van zichzelf en haar medewerkers. Dit doen we bijvoorbeeld door het begeleiden van leefstijlprogramma’s.

Samenwerking

Wij kijken altijd om ons heen als we bij een bedrijf werken en adviseren proactief. We streven naar een goede interactie en heldere communicatie met onze opdrachtgevers en hun medewerkers. Wij adviseren, coachen en behandelen op maat.

Wij streven niet alleen naar een goede samenwerking met onze opdrachtgever. We werken ook nauw samen met de bedrijfsartsen, bedrijfsmaatschappelijk werkenden, diëtiste, leefstijlcoach, psycholoog en arbocoördinator. Indien gewenst kunnen we – vanuit ons netwerk – bedrijven in contact brengen met deze specialisten.

Doordat we vaak binnen bedrijven werken kunnen we medewerkers snel behandelen en begeleiden.

BREED AANBOD AAN INTERVENTIES

Vitale medewerkers helpen je bedrijf of organisatie vitaal te blijven. We zoeken samen naar oplossingen om fysieke problemen te voorkomen en op te lossen zodat medewerkers en organisatie vitaal blijven. Wij stemmen af op de behoeften van de organisatie en de medewerkers en zetten alleen díe interventies in die daarbij nodig en behulpzaam zijn.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.