Jacqueline werkt al meer dan 30 jaar bij Bijleveld Vitaal! Haar kennis en ervaring zet ze op verschillende manieren in. Haar vele specialisaties past zij toe in de individuele behandelingen en tijdens de bewegingslessen die ze wekelijks verzorgt. Inspiratiebronnen zijn de kennis op het gebied van de psychosomatiek en het gedachtegoed van de methode Feldenkrais. Helemaal in haar element is zij als ze aan cliënten het verhaal achter hun klacht helder kan maken en hen inzicht en verandermogelijkheden kan geven in hun beweeg- en denkpatroon.

NETWERKEN EN REGISTRATIE

Kwaliteitsnetwerk oefentherapeuten in de regio Nijmegen

SolkNet, het netwerk voor Psychosomatische oefentherapeuten

Kwaliteitsregister paramedici onder nummer: 79901125794

Lid van Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) 201889

KWALITEITSGEREGISTREERD

tot 12-04-2025 

Observeren maakt je bewust van minder effectieve patronen

ERVARING

In de loop der jaren heeft Jacqueline haar expertise uitgebreid met een cursus sportmassage, voetreflexmassage, een opleiding voor ademtherapie en de McKenzietherapie. De laatste 15 jaar heeft Jacqueline zich verdiept in de methode Feldenkrais en later volgde ze de opleiding tot psychosomatisch oefentherapeut. Bij de methode Feldenkrais en de psychosomatische oefentherapie gaat het om het doorbreken van niet realistische gedachten en blokkades in bewegingen, het ervaren van ontspannen bewegen en ontspannen ademen waarmee het stressniveau afneemt.

Feldenkrais als inspiratiebron

In 2005 maakt Jacqueline kennis met de methode Feldenkrais en raakt er door gefascineerd. ’Je komt jezelf in het bewegen tegen, leert met zachtheid, geduld en respect met je eigen lijf om te gaan en patronen te doorbreken’, zegt zij daarover. Het zijn deze aspecten die Jacqueline aanspreken en een inspiratiebron vormen voor haar manier van werken. Ze is in het bijzonder geboeid door de manier waarop mensen zichzelf in het bewegen ’ontdekken’, en hoe lichaam en geest daarbij op elkaar inwerken.

Mooie behandelcombinatie

Om zich verder te verdiepen in het geestelijke aspect van fysieke klachten heeft Jacqueline de opleiding tot psychosomatische oefentherapeut gevolgd en deze in 2012 met succes afgerond. De methode Feldenkrais en de psychosomatische oefentherapie vormen volgens haar een uitstekende behandelcombinatie. Ook in denkwijzes kunnen namelijk patronen ontstaan. Als die ineffectief zijn, kunnen ze lichamelijke klachten geven en in stand houden. Deze beide opleidingen vormen daarom ook een gedegen basis voor de behandeling van mensen met chronische pijnklachten.

Steen in beweging

in haar vrije tijd beeldhouwt Jacqueline en brengt zij steen tot leven. Ook wandelt en fietst ze veel. Recent ziet zij zich uitgedaagd om de techniek van het surfen onder de knie te krijgen.

Bewegen met aandacht geeft je de kans patronen te veranderen.

Jacqueline sport

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.