In de wandelgangen bij ArtEZ

[vc_row][vc_column][vc_column_text]In een gang van ArtEZ, de academie voor Art & Design Arnhem, stuit ik op een vreemde constructie. Een Tiny House-achtige creatie middenin het strakke, door Rietveld ontworpen gebouw. Het is een provisorische werkplek, gemaakt van spaanplaat en sloophout. Twee grote deuren kunnen de boel afsluiten als een bedstee. In die constructie zit een jongen achter een laptop. Ook de tafel en het bankje waarop hij zit zijn van hout. Nieuwsgierig kom ik dichterbij.

Ontbijtbordjes en historie

De jongen stelt zich voor en vertelt dat dit zijn afstudeerproject is. Hij heeft de hele constructie zelf gemaakt en zit hier om in gesprek te komen met voorbijgangers zoals ik. Over wat omgeving met je doet. Zijn doel is om mensen in het hier en nu te brengen. In het bouwsel hangen oude foto’s van deze omgeving, om stil te staan bij de historie van deze plek in Arnhem. Ik zie ook ontbijtbordjes staan met teksten erop. Muesli, lees ik op de één. Twee boterhammen met kaas op een andere. Niks, geen tijd vanmorgen L, lees ik op een volgende. De student vraagt of ik mijn ontbijt van vanmorgen ook wil achterlaten op zo’n bordje.

Contrast

Ik moet lachen. Wat een apart project is dit! Ik denk terug aan het werkplekonderzoek dat ik net uitvoerde bij een medewerkster met nek- en armklachten. Sinds 2013 geef ik als bedrijfsfysiotherapeut bij ArtEZ interactieve voorlichting over beeldschermwerk en doe ik werkplekonderzoeken, health checks en geef ik individuele fysieke coaching. Ik heb de medewerkster adviezen gegeven en haar geholpen bij het op maat instellen van haar werkplek. De in hoogte verstelbare tafel met daarop de dossierhouder, het instelbare beeldscherm, de moderne bureaustoel, de muis… Wat een contrast met deze houten stellage!

Hier en nu

Ik merk dat ik vrolijk word van het project van deze creatieveling. Het brengt me inderdaad in het hier en nu. Lachend neem ik afscheid en wens hem succes met z’n project. Ik heb ook een bordje achtergelaten: twee beschuitjes, sap, kopje koffie. Heerlijk![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.